19/05 : Financiële steun voor de studies van de kinderen van de staf

 Met de organisatie Udhagamandalam Social Service Society of USSS in Ooty werkt Wanakkam al vele jaren goed samen. Onze gezamenlijke projecten worden steeds heel correct opgevolgd en begeleid.

De staf van de organisatie zijn meestal alleenstaande vrouwen met kinderen. De meeste van hen zijn de kostwinners van het gezin. Onderwijs in India heel duur geworden. Omdat zij werken in de sociale sector en een goed contact hebben met de gemeenschap wil de staf voor de kinderen een beter opvoeding. Financiële steun voor onderwijs van de kinderen is een grote steun vooral voor hen die studeren in het Engelstalige middelbaar onderwijs en een beroep studeren. De vrouwen moeten geld lenen om de kosten voor de studies van hun kinderen te bekostigen. De steun van Wanakkam zou de last van het lenen van geld verlagen, wat dan weer de levensomstandigheden van het gezin verbetert.

Er wordt steun gevraagd voor 15 kinderen:

Het resultaat van dit project zal zijn:

6 kinderen kunnen hun gekozen beroep behalen

5 kinderen kunnen hun middelbaar afmaken

4 kinderen kunnen hun school af maken met weinig problemen

De vrouwen, die familiehoofd zijn, zijn gesteund

De leningen die zij anders moeten aangaan zijn verminderd

De USSS verbind zich ertoe om op het einde van het schooljaar een rapport te bezorgen aan Wanakkam met daarin een overzicht van de studie van de kinderen en alle details, waaraan het geld, afkomstig van Wanakkam, besteed is.

Wanakkam keurt dit project goed. De som bedraagt 230.000 Rs. (2.768 €)

Dit is een vervolg van project 18/06