21/08 : schoolbus voor mindervaliden

Betreft:    Aankoop van een schoolbus voor mentale mindervalide  en dove kinderen van de St. Ann’s  speciale school in Gvapuram, Kirnooi – Guntur district.

St. Ann’s Seva Sadan is een speciale school voor mentale mindervalide en dove kinderen.

Deze school, met internaat werd opgericht door de St. Ann’s Zusters in Guntur. De voornaamste doelstelling van het instituut is de zorg en de ontwikkeling van deze kinderen door middel van speciale scholing en individuele begeleiding.

350 kinderen studeren in de school waarvan 150 verblijven in de home. De overige komen naar school en gaan ‘s avonds terug naar huis. Zonder schooltransport is het voor de kinderen moeilijk om naar school te komen. Dit is de enige speciale school in het district en in de verre omgeving.

ACTIVITEITEN VAN DE SCHOOL

Deze kinderen worden geholpen door Psychotherapie, Bezigheidstherapie, Spraaktherapie,

spelbegeleiding enz. De bekwame staf heeft veel ervaring in het begeleiden van deze speciale groepen. Ze krijgen ook de nodige medische zorg. Er heerst een warme sfeer en naast de lessen wordt er ook veel aandacht gegeven aan ontspanning : dans, tekenen, spel en sport. Ze worden tevens getraind in activiteiten van het dagelijks leven.

NOOD AAN HET PROJECT

Deze bus met alle hulpmiddelen zal een grote hulp zijn bij het werk van de Zusters en zal de mogelijkheid bieden aan nog meer kinderen om naar de speciale school te kunnen komen.

KOSTPRIJS

De totale aankoopprijs voor de bus is               1.152.170 Roepies

Eigen inbreng                                          188.528 Roepies

Gevraagd aan Wanakkam                       964.222 Roepies        –   11.150 Euro