22/12 : Aankoop landbouwmachines.

Betreft:

1.Financiële hulp voor de aankoop van een maaimachine voor de landbouwers van Chikatwani

2. Financiële hulp voor de aankoop van ploeg en frees voor de landbouwers van Bhandarimura.

  INTRODUCTIE

  De Ursuline Zusters van de Congregatie Van Tildonk in India zetten zich  volledig in voor de opwaardering en levensverbetering van de tribale groepen in Noord-India.

  Onze missie in Dharamjaigarh werd opgestart in 1971. We werken hier midden de tribale mensen. In meer dan 36 dorpen bieden wij onze diensten aan : Onderwijs, Gezondheidszorg, Sociaal werk, volwassenen onderwijs, bewustmaking programma’s, spaarprogramma’s, hulp bij zelfstandig werk enz. De gezondheid van deze armen en het Onderwijs krijgen onze prioriteit.

  Onze school telt 300 leerlingen, ze komen van afgelegen dorpen. Sommigen komen te voet anderen met de bus. De afstanden gaan van 2 tot 10 km.  Bij echt verre afstanden verblijven de kinderen in het internaat. Hier verblijven op dit ogenblik 190 kinderen.

  ACHTERGROND VAN DE BEVOLKING

  De meeste dorpen in deze streek liggen midden bossen en bergen. De landbouwers hebben gronden bewerkt tot velden. Bijna alle tribale mensen leven van de landbouw. Zij kunnen enkel oogsten in het regenseizoen, éénmaal per jaar. Als er voldoende regen valt is de oogst goed. Indien niet moeten ze zich behelpen met de producten uit het bos zoals bepaalde bladeren, wortelen en fruit om te overleven. Veel boeren willen meer producten verbouwen op hun veld . Ze willen het land bewerken met de tractor. Ze moeten het land ontwortelen, dit vraagt heel veel tijd en energie. Helpers aannemen is duur, ze moeten 300 Roepies per dag betalen met een maaltijd. Een ander groot probleem zijn de wilde olifanten. Indien de oogst  niet tijdig binnen is verwoesten zij deze. De mensen zijn ook niet in staat om samen te werken, iedereen wil op dezelfde tijd de oogst binnen halen. Elk jaar verliezen vele boeren hun oogst en hebben dus geen inkomen om te voorzien in de kosten van het gezin zoals de  opvoeding van de kinderen en andere noden. De meeste onder hen zijn arm en ongeletterd. Gezien de verre afstanden naar de school wensen ze dat hun kinderen in het internaat kunnen verblijven.

  Wij zijn echter niet in staat, met ons klein inkomen van de school en het internaat om zovele kinderen te steunen.

  De Zusters hebben land aangekocht en bewerken het voor de nodige groenten van het internaat. We hebben medelijden met deze mensen die het zo moeilijk hebben. Als de oogst klaar is kunnen ze niet rekenen op hulp. Door een recente wet op kinderarbeid mogen de kinderen hun ouders niet meer helpen. Hulp van buitenaf is niet meer te betalen.

  Deze hopeloze toestand van de families inspireerde ons om uw hulp te vragen.

  Met dit project willen we hen graag helpen. Door de aankoop van een  maaier/oogstmachine zullen zij in staat zijn om de oogst tijdig te kunnen verwerken en binnen te halen.

  Wij hopen op een gunstig antwoord van Wanakkam en zullen jullie en de sponsors eeuwig dankbaar zijn voor uw grote steun.

  Gevraagd aan Wanakkam : 1.329 Euro

  Dit project werd goedgekeurd.