22/15 : Productiecentrum

Aanvraag voor financiëlesteun voor het bouwen van een

nieuw Multifunctioneel  Productie en Vaardigheidscentrum in Kongerpalayam in

 Ooty (Nilgiris dIsrict).  Aanvraag van de Sociale Dienst van Ooty.

INFO AANGAANDE HET PROJECT

De Sociale Dienst van Ooty werkt voor twee districten: Nilgiris en Erode. De hoofdzetel bevindt zich in Ooty, daarnaast zijn er nog bijkantoren in Kongerpalayam, Talavadi en Gudalur.

In het centrum van Talavadi wordt training gegeven aan arme landbouwers en vrouwen om hun productie te helpen verbeteren. We werken er in 15 dorpen voor 3090 families. Er wordt regelmatig training gegeven aangaande leiding geven, boekhouding, landbouw promotie, geiten houden, kippeneenheden, ontzanden van vijvers, composteren, huis- en tuinbouwpromotie enz.  Het einddoel is het vormen van producentenorganisaties.

In Kongerpalayam is een kantoor waar 7 vrouwen van onze staf werkzaam zijn voor 20 dorpen. De mensen van deze streek zijn meestal landbouwers, bouwvakkers, mensen die werken in steenovens.

 Vele adolescente meisjes werken in bedrijven in de nabijheid van de stad.

 De bedrijfswagen komt naar de dorpen om de vrouwen en meisjes op te pikken en naar hun werkplaats te brengen. Vele vrouwen werken er in naaiateliers, weverijen enz. Deze meisjes en vrouwen worden op vele plaatsen uitgebuit, door overwerk, het betalen van minder loon, seksueel misbruik, mishandeling en ongunstige werkomstandigheden. Maar ze blijven er werken omwille van het bedrijfsvervoer.

Na de Covid pandemie moesten vele van deze bedrijven sluiten of het aantal werknemers verminderen. Zo hebben vele alleenstaande vrouwen hun inkomen verloren.

Het is voor deze mensen dat de Sociale Dienst dit nieuwe productie en vaardigheidscentrum wil bouwen. Het centrum komt in het centrum van het dorp Kongerpalayam. Op het gelijkvloers zijn winkels voorzien. Hier kunnen de dorpelingen dichtbij  o.a. hun etenswaren kopen wat vroeger niet kon.

Het eerste verdiep zal worden ingericht als  productie en trainingscentrum. Het is hiervoor dat we uw steun willen vragen. Het gelijkvloers is bijna klaar.

Wij waarderen elke gift om dit project tot een goed einde te kunnen brengen en danken u van harte voor uw trouwe steun in ons werk.

Father Solomon,                                                                               Mrs Supraba

Directeur Sociale Dienst Ooty                                                          Project verantwoordelijke

Een bedrag van 5000 Euro werd goedgekeurd voor dit project.