Noodhulp

NOODHULP – OVERSTROMINGEN IN DE NILGIRIS – OOTY

Op 9 augustus kregen wij van de Sociale Dienst van Ooty (USSS) het volgende droevig nieuws :

Na een droge start van het regenseizoen werden we nu geconfronteerd met heel hevige regenval, overstroming. Onophoudelijke regen bracht enorme schade aan de huisjes van de armen, het water komt binnen in de huizen. Er kan niet meer worden gekookt, alles is nat kleren, matrassen enz. Er werden 26 kampen opgericht door de districtsoverheid. Meer dan 2400 mensen verblijven in de kampen omdat hun huizen volledig onder water zitten of zijn weggespoeld. Ze zijn al hun bezittingen verloren. De scholen en colleges zijn gesloten omdat er de volgende dagen nog meer regen wordt verwacht.  3 personen zijn overleden in hun huis door instorting. De Regering steunt de getroffen daklozen met 4.100 Rs per familie.

Dit is echter onvoldoende voor het herstel van hun huis. Ouderlingen en kinderen hebben grote nood aan warme kleren. Er is ook een tekort aan matrassen en lakens. Plots is het leven stil gevallen.  Op 300 verschillende plaatsen waren er aardverschuivingen. Nog meer ellende wordt verwacht. Het rampenplan werkt op volle toeren om alles vrij te maken van modder, afgeknakte bomen, puin enz.

We proberen hier en daar hulp te bekomen voor de arme stamvolkeren en voor de mensen in de kampen die wachten op voedsel en kleding.

Meer details omtrent de gevolgen van deze ramp

  • Aanhoudende regen brengt 2400 mensen in 26 kampen
  • Aardverschuivingen op 300 plaatsen, ontwortelde bomen brengen schade aan huizen en elektriciteitsplan. Record regenval van 91,1 cm bij overstroming genoteerd in Tamil Nadu.
  • Overledenen : 6 tot nu toe.
  • Verlies van oogst 500 aren land, verlies van materiaal en kostbaarheden in de huizen.

Mensen in de kampen krijgen voedsel en kleding van NGO’s, vrijwilligersorganisaties  en de regering. Lokale mensen en organisaties verzamelen hulp. Geen andere hulp kan worden geboden aan de slachtoffers die zich in een dramatische toestand bevinden. Het zal nog lang duren voor alles weer zal hersteld zijn.

ONMIDDELIJKE HULP GEVRAAGD VOOR 600 FAMILIES

Voeding (voor tenminste 1 week), toiletgerief, kookgerei, warme kleding, bedden en lakens, sweaters, sjaals enz.

Schoolgerief, regenjassen, bescherming om over de huizen te leggen, hulp bij herstelling van de huizen.

Father Solomon                                                                                            Mrs. Supraba

Directeur van Ooty Sociale Dienst                                                               Projectleider.

Wanakkam heeft onmiddellijk een bedrag naar de Sociale Dienst gestuurd.

Wil u ook helpen, gelieve  bij uw storting te vermelden “Noodhulp Ooty”

 HARTELIJK DANK.