17/03 : Dorp… Boorput water.

Boren van een nieuwe boorput en herstellen van een waterzuiveringsinstallatie in het dorp Durgi, Guntur district, Andhra Pradesh

Fr. Dasari Jojaiah heeft ons een projectaanvraag gestuurd met de vraag om hulp voor de mensen van Durgi die voor het ogenblik geen zuiver drinkbaar water meer hebben.

Durgi is een dorp met 2.500 families en er wonen mensen van alle kasten en religies. Deze gezinnen zijn sociaal, economisch en cultureel achtergesteld en niet-geschoold. Het zijn allemaal landarbeiders. Door het drinken van vervuild water lijden ze aan beenderziekten, vooral door het fluor in het water.

In 2005 werd door de kerk een waterzuiveringsinstallatie geplaatst met de hulp van een liefdadigheidsinstelling. Jammer genoeg  zijn de motors die het grondwater moeten oppompen stuk, de filters moeten vervangen worden en gebouwtje waar de installatie instond is ingestort en moet heropgebouwd worden. Daardoor hebben de dorpsbewoners geen zuiver drinkbaar water meer. De father noemt het “een probleem van leven of dood”.

Fr. Dasari Jojaiah vindt het een werk van de kerk om te zorgen dat alle inwoners van het dorp, zowel katholieken als moslims, hindoes en niet-gelovigen hun gezondheid en hygiëne kunnen verbeteren door het gebruik van gezuiverd en drinkbaar water. Daarom vraagt hij steun aan Wanakkam om het mogelijk te maken dat alle inwoners van het dorp Durgi terug gezuiverd drinkwater hebben.

De volgende werken moeten uitgevoerd worden:

  • Boren van een nieuwe waterput
  • Vervangen van de motors die het water oppompen
  • 1 onderwatermotor die het grondwater oppompt naar de tanks moet vervangen worden
  • De filters moeten vervangen worden
  • Het gebouwtje ter bescherming van de waterzuiveringsinstallatie moet hersteld worden

De totale kost is 427.000 Rs waarvan 50.000 Rs lokale inbreng is.

Aan Wanakkam wordt 377.000 Rs gevraagd (5.220 €).

Goedgekeurd