17/10 : Dorp … koeien.

Aankoop van melkkoeien voor de arme vrouwen in Tamil Nagar – Ooty.

Doel van het project

De sociale dienst van Udhagamadalam (Ooty) vraagt hulp voor de arme vrouwen uit het dorp door middel van melkkoeien.

De totale bevolking van het dorp Tamil Nagar bedraagt 1250 personen waarvan 550 vrouwen.

De vrouwen hebben het erg moeilijk. Ongeletterdheid en kastenoverheersing maken dat deze groep onderdrukt wordt. Meer dan 50 vrouwen zijn bovendien alleenstaanden en zodoende de enige werkenden in de families. Sommigen van hen zijn weduwen, anderen werden aan hun lot overgelaten door hun echtgenoten. Er moet ook voor de kinderen worden gezorgd. Door het kleine inkomen van hun moeder moeten deze overleven in soms barre omstandigheden. In hun pover huisje zijn er amper voorzieningen, geen elektriciteit, sanitair, geen goede slaapplaats en soms is er zelfs geen keuken aanwezig.

Een degelijk inkomen is voor de vrouwen essentieel om te kunnen voorzien in een goede opvoeding en de basis behoeften. Door het houden van een melkkoe zullen zij in staat zijn om dit doel te bereiken.

Verloop van het project zoals voorzien door de sociale dienst ;

  1. Selectie van 10 arme weduwen.
  2. Training van de vrouwen in het houden van koeien.
  3. Ondersteuning bij aankoop van de dieren.
  4. Monitoring en opvolging.

De 10 geselecteerde weduwen met kinderen zullen een opleiding krijgen aangaande het houden van melkkoeien. Inrichting en onderhoud van de stal, voeding,  hygiëne en gezondheid.

Na de training zullen ze een koe kunnen aanschaffen. De melk zullen ze kunnen verkopen aan de melk-coöperatieve tegen de juiste prijs. Ze zullen bij dit alles een goede begeleiding krijgen en verder worden opgevolgd.

De ervaring met deze projecten leert ons dat heel goede resultaten worden behaald, het is een ware verbetering van de levensstandaard van deze mensen.

Gevraagd : 250.000 INR  ( 3.600 €) voor 10 melkkoeien, honorarium voor de animator en opvolging.

Dit project werd goedgekeurd